2017. november 26., vasárnap

Hídépítő

Gondolokodom, olvasgatok, elmélkedek...Írtam már arról, mit jelent földönkívülinek, baloldalinak, kézművesnek lenni. Arról is írtam, hogy mit jelent hátizsákkal élni, úgy, hogy soha nem vehetem le. Szeretnék most arról írni, hogy képzelem el ezt a világot, ha minden ideális lenne... No, nem általános igazságokat szeretnék elmondani, hanem a saját tapasztalataimat megosztani. 
Annyira szeretnék értelmes vitát folytatni tőlem eltérő véleményű emberekkel. Az értelmes vita híve vagyok, mert szerintem a világ attól sokszínű és érdekes, hogy különbözőek vagyunk, különböző véleményekkel. Szívesen meghallgatálak, hogy mit gondolsz az abortuszról. Hívő vagyok, az élet szent dolog. De tiltással nem az ésszerű gyerekvállalást érjük el, hanem az illegális abortuszok száma növekszik, megnyomorított, megbetegített, sajnos sokszor belehalt anyákkal és gyerekekkel. Volt már ilyen a történelemben. (Hasonló hozzászólásért egy keresztény portálról letiltottak.) Mi a véleményed a homoszexualitásról? Rendben van, hogy nem természetes, tiltja a Biblia, de vajon a monogám kapcsolatokra is ez vonatkozik? Nem születik gyerekük, de az így van sok hetero kapcsolatban is. Attól kevesebbet érnek? Vagy, túlzod, hogy a holokauszttal sokat foglalkoznak, szerinted a Gulag áldozataival többet kellene. De vajon helyes- e súlyozni a diktatúra áldozatait, attól függően, hogy a gyilkosságot milyen színű ruhában követték el? Helyes- e vitázni arról, hogy a nyilas vagy a kommunista diktatúra szedett- e több áldozatot. Nem kellene évtizedekkel a diktatúrák megdőlése után azzal foglalkozni, hogy most, nekünk, itt mi a feladatunk.
Jó lenne beszélgetni arról, hogy miért vagy jobboldali. Miért érzed azt, hogy az az eszme, szellemiség a sajátod? Jó lenne együtt gondolkodnunk. Kölcsönösen nyer- nyer hekyzetet teremtve, együtt gondolkodva, újraépíteni a társadalmunkat. Szükség lesz rá, mert ha azt folytatjuk, amit az előttünk élő generáció, megnyomorítjuk egymást és vesztesen jövünk ki a harcból. Jó lenne a lövészárkok helyett hidakat építeni. Benne vagy?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése