2014. május 17., szombat

Hu-Morzsák, avagy veled is megtörtén(he)t



                Nemrég kaptam egy tanácsot, hogy írjak humoros történeteket. Aki ismer, tudja, hogy ez számomra nem nehéz. Bár eddig olyan történeteket írtam, amelyek a nehézségekről, illetve azok megoldásáról szólnak,de be kell látnom, hogy számunkra, nehéz sorsúak számára az egetlen fegyver a humor. Akkor is nevetük, ha sírni lenn kedvünk, kis dolgoknak is kell tudni örülni. Még számtalan dolgot tudnék felsorolni, amikor a segítségünkre lehet, ha tudunk nevetni, főleg magunkon. A következő történeteim árnyalják a rólam alkotott képet, vagy legalábbis új oldalamról ismerhettek meg.
                Bevezetésként: elég gyakran van hányingerem. Főleg nyáron. Nincs különösebb szervi oka, csak rosszul bírom a meleget. Ha valamitől undorodom, vagy elegem van, azt szoktam mondani (persze, nem mindig, csak ha a helyzet megengedi), hogy én ettől hányok.
1.       Alkohollal
Első munkahelyemen történt, hogy az egyik cég, amelyiknek a profilja némileg hasonlított a mienkhez, meghívott minket a saját ifjúsági klubjukba. Nagyon örültem neki, mert nálunk nem nagyon voltak fiatalok, vagy, ha voltak is, nem volt alkalmunk megismerni egymást. Ezért mindannyian örültünk ennek a meghívásnak. Az első alkalom pont egy farsangi buli volt, szaunázással, bográcsolással, fürdéssel, tánccal és még ezer más dologgal, amivel egy magunkfajta fiatal szeret kikapcsolódni. Megbeszéltük, hogy ki mikorra érkezik. én mondtam, hogy odamegyek korán, nem bánom, hogy nem lesznek még ott a kollégák, legfeljebb ismerkedek a többiekkel. A buli kezdetekor minden szépen és jól alakult, amíg fel tudtam mérni, hogy az alkoholnál mennyire vagyok erősebb. Egyrészt, nem is nagyon szoktam inni, másrész mindenféle házi készítésű italokat hoztak a résztvevők, - amit természetesen meg kellett kóstoljak. Történt, ami történt, a sok beszélgetés, ismerkedés, jó hangulat során megfeledkeztem arról, hogy tisztelni kellene az alkoholt, mert ő az erősebb. Éjféltájban a gyomrom tartalma a számon át távozott. Szerencsére a többiek kellő empátiával és segítőkészséggel viszonyultak hozzám (még fekhelyet is kerestek). Szerencsére minden gond nélkül hazaértem, kialudtam magam, és a másnapi tánciskolát sem hagytam ki. Hétfőn persze téma volt a számomra szerencsétlenül alakult buli. Amikor szóba került, hogy voltam ismerkedni, a kolléganőm hozzátette, hogy igen, a nejlonzacskóval…

2.       Alkohol nélkül
Életem legszebbéveit Dorogon töltöttem. Megismerkedtem az egyik kolléganővel ,akivel azóta is, kb. egy évtizede barátnők vagyunk, és rákaptam a mozizásra. Részben azért, mert Esztergomban jó filmeket adtak jó áron, másrészt erre volt lehetőségünk. Egy szépséghibája volt a dolognak, hogy három embernél kevesebbnek nem vetítették le a filmet. Mivel biztosra szerettünk menni, vittük a barátnőm lányát, aki a jelen esemény megtörténtekor bőven 18 év alatti volt. Nem tudom az okát, de valamivel elrontottam a gyomrom. Már délelőtt is szenvedtem, de nem éreztem olyan súlyosnak a helyzetet, hogy lemondjam a mozizást. A filmet, amit megnéztünk, a Szezon címet viselte. Felkeltette az érdeklődésünket a tartalma, hogy egy vidéki kisvárosban játszódik, fiatalok nyári kalandjairól szól, ráadásul számtalan díjat nyert. Számomra akkor vált rizikóssá a helyzet, amikor az esztergomi utcán elhánytam magam. Nem aggódtunk, ha már így alakult, megnéztük a filmet. Természetesen ki voltunk akadva, mert aztontúl, hogy semmiről nem szólt, tele volt trágársággal, vulgaritással. Félreértés ne essék, szerintem van helye az obszcén kifejezéseknek, ha valamit nyomatékosítani akar vagy felhívni rá a figyelmet, de ez ebben a filmben nem így valósult meg. A slusszpoén a pornófilm-forgatás volt. Bajban voltunk, hogy mit csináljunk a barátnőm kislányával, de megúszta maradandó károsodás nélkül. Amikor kijöttünk a moziból, azt mondtam, hogy én az ilyen filmektől hányok. És íme… Ráadásul, kaptunk a helyi szórakozóhelyekről is egy árnyalatnyi képet, ugyanis az autóbusz állomás felé tartó úton egy műintézményből egy enyhén kapatos fiatalember a filmben látott stílusbak kiabált utánunk. Épségben hazaérünk, kibírtam az autóbusz utat… Másnap, amikor a barátnőmmel terveztük a következő mozizást, azért mondta, hogy olvassam el a tartalmát, mielőtt megnézzük, nehogy megint hányjak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése