2014. május 29., csütörtök

Újabb adalék avagy mitől kap egy szingli agyfaszt?



Történetünk főhőse egy teljesen átlagos ember. Ránézésre nem volt rajta semmi különös, ránézésre nem különbözött a többi embertől. Életmódja sem adott okot semmi megütközésre: dolgozni járt, boltban vásárolt, postán adott fel csekket, fitness-teremben tornázott, tehát úgy élt, mint a többi ember. Egy különös volt benne, ami őt kurvára idegesítette, mégpedig az, hogy minden ismerős, közeli és távoli egyaránt, úgy érezte, hogy jogot formálhat arra, hogy az ő életébe beleszóljon. Ennek az adhatott alapot, hogy történetünk főhőse, akit az egyszerűség kedvéért nevezzünk Áginak, lány volt, mégpedig egyedülálló lány. Törte a fejét, hogy mi a lófaszt találnak abban boldogítónak, hogy neki tanácsot adjanak, hacsak az nem, hogy a saját családjukban senki nem volt rájuk kíváncsi így találtak egy balekot, akinél célba találhatnak. Ez az Ági alapvetően vidám ember volt, sok dologban talált örömet. Őszintén, soha nem titkolta, hogy vágyik társra, nem zárkózik el attól, hogy rátaláljon a jövendőbelijére, de így, ebben a helyzetben is boldog volt. Igaz, elszorult a szíve, ha az ékszerbolt előtt meglátta a karikagyűrűket, de nem sírta vizesre éjszaka a párnáját. Élvezte a szabad életét, találkozott rendszeresen a barátnőivel. Csak ezek a nagyon értelmes emberek kiakaszották. Lehet, hogy sírni lett volna néha kedve, nem a magány miatt, hanem a sok faszfej miatt, aki, ha segíteni nem tudott neki, rendszeresen megbántotta a tapintatlanságával.
Volt egyszer, egy nyári, táborban, ahol sokféle programot szerveztek, többek között párválasztással kapcsolatos szemináriumot. A Krisztike volt olyan kedves, hogy megkérdezte az Ágit, hogy ő miért nem oda mert, mert az ő életében ez a kérdés nincs eldöntve. Legszívesebben azt válaszolta volna, hogy azért baszd meg, mert a tizenéves lányok-fiúk között jól mutatna közel harminc évesen. Nem felvilágosító óra kell neki, hanem edzés arra, hogyan lehet az ilyen hülyéket leszerelni. Szegény Kriszti, nem tudta felfogni, hogy attól még, mert valakinek nincs párja, teljes életet élhet, és nem forog az agya ezen kérdés körül.
Másik esetben nagyon kedvesen megkérdezte a Zsófi, hogy „férjhez menésre nem gondoltál?” Lehet, hogy annyira hiányosak az ismeretei szegénykének, hogy az ilyesmihez két ember kell. Tehát, ha nem kérik meg az ember lányának a kezét, nincs értelme rá gondolni. Tudni kell még az Ágiról, hogy elég önálló volt, nem tűrt beleszólást a dolgaiba. Illetve, elfogadott volna tanácsot, de ilyesmit nem igazán kapott. Nem tudni, miért, lehet, hogy neki nem volt szerencséje, de elég sok seggfejjel volt körülvéve. Hiába volt értelmes, művelt, megbízható, segítőkész, mégsem voltak hajlandók egyenrangú félnek tekinteni. Egy kiskorú, fogyatékos korcsként tekintettek rá. Nem baj, menjetek a picsába, gondolta, és megfogadta azt a tanácsot, hogy ne vitatkozz hülyével, mert összekevernek vele. Még egy kedves adalék, hogy a Tündi egy addig jó hangulatú beszélgetés végén megjegyezte, hogy „Tudod, mit szeretnék kapni? esküvői meghívót. „ A jómodora visszatartotta, hogy úgy bassza rá az ajtót, hogy kiesik a helyéből. Inkább levonta a következtetést, hogy nagy az Isten állatkertje.
Mindeközben Ági rendszeresen találkozott a legjobb barátnőjével, a szintén egyedülálló Andival. Akivel, miközben nem adták fel, hogy megtalálják a párjukat, sokat beszélgette, rengeteg közös programot szerveztek, és fetrengve röhögtek magukon. Akkor is, amikor egy átlagos szombati bevásárlás során a fülükön is szatyor lógott, vagy, amikor a szerelőknek kellett elmagyarázni, hogy ők nem hülyék, és nyugodtan nézzen rájuk úgy, hogy ők a férfi a háznál. Ja, ez a történet, az úgynevezett barátokról szólt. Az ellenségeinkkel magunk is elbánunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése